Moeten de bruidsmeisjes hetzelfde jurkje dragen: ja of nee?

De klassieke traditie om bruidsmeisjes hetzelfde jurkje te laten dragen, wordt door moderne bruiden vaak aan de kant gezet voor jurkjes die verschillen in kleur, stijl en patroon. Het resultaat is een unieke waaier van prachtige bruidsmeisjesjurkjes die de vorm, stijl en persoonlijkheid van elke bruidsmeisje benadrukken. Een subliem geheel met verschillende jurkjes samenstellen dat toch een gezamenlijk thema heeft, is niet makkelijk. Sommige bruiden blijven liever bij de traditie en houden hun bruidsmeisjes liefst in hetzelfde jurkje.

Lees in dit artikel enkele voor- en nadelen, tips en tradities over hetzelfde jurkje dragen om je te helpen beslissen wat het beste bij jouw trouwstijl past.

bruidsmeisjes gooien boeket in de lucht

De traditie van hetzelfde jurkje voor elk bruidsmeisje

Hetzelfde jurkje dragen voor bruidsmeisjes is een traditie die eigenlijk begon in het Oude Rome. Men geloofde dat kwade geesten de trouwdag van een bruid konden verpesten. Om dit te voorkomen, droegen alle bruidsmeisjes jurkjes die hetzelfde waren als het jurkje van de bruid. Het doel was de kwade geesten te verwarren door de bruid onherkenbaar te maken van de bruidsmeisjes en zo de bruid effectief “te verstoppen” voor kwade geesten en eventuele jaloerse aanbidders. Het was pas tijdens de Victoriaanse tijd dat koningin Victoria wit de standaard kleur maakte voor de bruidsjurk, Bruidsmeisjes in dezelfde jurk is nog steeds een traditie gebleven tot op de dag van vandaag.

De nieuwe trend van jurkjes die verschillen voor elk bruidsmeisje

Onlangs hebben moderne bruiden ervoor gekozen om kleurschema’s te gebruiken voor de jurkjes van hun bruidsmeisjes, wat hen in staat stelt om een stijl van jurk te kiezen die het beste bij hen past. Dit stelt niet alleen hun eigen persoonlijkheid in stelling, maar past ook bij het budget van elk bruidsmeisje.

Mix en match stijlen voor bruidsmeisjesjurkjes

Er zijn veel leuke variaties om bruidsmeisjes verschillende jurkjes te laten dragen. Drie leuke manieren om te mixen en matchen zijn:

  • Hetzelfde jurkje maar verschillende kleuren: meestal vergelijkbare tinten op een spectrum.
  • Dezelfde kleur maar verschillende jurkjes: dit stelt je in staat om te spelen met texturen, patronen, roklengtes en stijlen.
  • Verschillende jurk stijlen en kleuren: creëer een prachtige look met verschillende jurkjes en kleuren – blijf binnen de tonen en huidskleuren van dezelfde kleurfamilie, evenals verschillende patronen. Deze stijl werkt goed zolang er nog steeds een samenhang is tussen hen allemaal.

Voor- en nadelen van dezelfde of verschillende jurkjes

Voordelen van dezelfde jurkjes: Met allemaal hetzelfde jurkje is er een bepaalde symmetrie die veel bruiden mooi vinden, en het maakt ook geweldige foto’s. Er is ook een algemene eenvoud van solide kleuren die een eenvoudig uiterlijk geven aan de bruiloft. Ten slotte is het hetzelfde jurkje dragen, een klassieke traditie die veel bruiden willen behouden omdat ook zo hoe hun moeder en grootmoeder trouwden vroeger.

Nadelen van dezelfde jurkjes: Alle bruidsmeisjes met hetzelfde jurkje kan overkomen als uniformen, waardoor ze meer lijken op een prop in je fotoalbum om jou er goed uit te laten zien. Met verschillende lichaamstypen en stijlen, kunnen sommige bruidsmeisjes zich gekwetst voelen omdat ze gedwongen zijn om een onflatteus jurkje te dragen. Bovendien kan niet elk bruidsmeisje het kostenplaatje van een jurk betalen, omdat mensen verschillende jobs en achtergronden hebben. Wat voor de ene vrouw gemakkelijk betaalbaar is, kan voor een andere vrouw dat niet zijn.

Voordelen van verschillende jurkjes: Verschillende jurkjes stellen individuele bruidsmeisjes in staat om hun lichaamstypen te flatteren en hun persoonlijkheid uit te drukken, wat op zijn beurt ervoor zorgt dat ze zich geweldig voelen. Een mix van verschillende lengtes, halsstijlen en kleurtinten kan een opwindende en moderne uitstraling geven aan de bruiloft. De mannelijke vrienden dragen meestal een maatpak of das die matcht met de kleur van de jurk van de bruidsmeisjes. Zo maken ze samen deel uit van de bruiloft. De meeste bruiden vinden dit een belangrijk onderdeel van hun huwelijk.

Nadelen van verschillende jurkjes: Het samenstellen van een prachtig geheel van verschillende jurkjes kan moeilijk zijn om te coördineren, vooral als je wilt dat er een bepaald thema is.  Bovendien kan het voor sommige bruiden moeilijk zijn om afstand te doen van de traditionele kijk op hetzelfde jurkje dragen voor hun bruidsmeisjes.

Wat is het beste voor jou?

Of je nu kiest voor hetzelfde of verschillende jurkje voor je bruidsmeisjes. Het allerbelangrijkste is dat je kiest wat het beste bij jou en je bruiloft past. Overweeg je budget, persoonlijke voorkeur en welke stijl het beste aansluit bij de rest van je bruiloft. Laat je bruidsmeisjes ook hun mening geven en luister naar wat zij graag willen dragen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat iedereen zich op hun gemak voelt en blij is met wat ze dragen op jouw grote dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk dat je bij ons komt shoppen!

Vul hieronder je e-mail adres in om je winkelmandje te bewaren. Zo ben je zeker dat je je favoriete items nog terugvindt als je onze website zou verlaten.

Cookie Consent with Real Cookie Banner